28 March 2011

dah xde feel dgn blog nie-ketandusan idea..hehe

dah lama x update blg...yes...seperti tjuk di atas,aku ketandusan idea.x tahu nk tulis ape..klu korang ade idea aku sarankan agar korang sedekahkan idea korang tu kat aku...hahhaha..sempoi arr ayt,(pk sendri lew kan blog ko). kadang2 tu mmg rindu gila kt blog nie tapi nth kenapa x taw nak mengarut ape lgi.semua cerita aku dah cerita sampai xde cerita yg aku nkceritakan lgi..hahhaa

bila aku buka blog aku sendri,baru aku sedar yang blog aku nie xde info ape2 langsung.kalau ade pn semua pasal aku.(seperti aku cakap ni kan blog aku). so untuk lain entry,aku rasa nak kongsi resepi2 yg aku belajar dulu2.x kisah lew resepi ape pn kan...msak gulai kew,masak air kew,buat muffin kew ape2 je la aku nak kongsi dgn korang.so bila korang nak msak ape2 kew boleh lew buka blog aku kan!!!!

korang nak taw kenapa aku nak kongsi resepi dgn korang nie sebab aku nie suka sgt msak..tapi bila dok kolej nie mmg xde chan lew aku nak masak.klu masak pn,masak nasi jew..tu yg badan dh macam tong.masak nasi boleh tmbh byk2 kali n xde orang yg taw..yg org boleh tgk perubahan badan aku nie jew..sure lew nmpk kan...GEMUKKKKKKKKK

k lew aku x boleh lama2 kan cni sebab aku ada byk keja nak wt..biasa la aku suka tangguh2 kje pastu ila msa nk kna hntr tu..sure lew nampk aku nie mcm seorang pelajar yg x membuang msa,asyik stdy jew padahal kalau diorg thu hakikat sebenar...huh,sure diorg ckp PADAN MUKA KO,MASA AWAL2 X NAK WT. so aku pn boleh lew cakap kan...YER2,AKU TAW...THANKS YER. bjet x nak ceramah diorg tu mengambil msa yg lama.

muahhhh...muahhh...muahhhhh..jumpa lgi..(^_^)

ade org ckp muka aku nie mcm minah arab tmbh plk pkai tudung cm nie
hehe...lawak!!!!!

18 March 2011

cinta mana aku harapkan????

bercakap tentang cinta...byk cinta yg dizahirkan dalam dunia nie...cinta ibu bapa,cinta Maha Pencipta,cinta sahabt,cinta guru, n cinta saudara semuslim...n cinta pada makhluk Allah..bagaimana cinta yang selalu kita zahirkan??? cinta ibu bapa?? mungkin rmai menzahirkan cinta ini,tapi sebilanganny lupa akan cinta ibu bapa...!!!

cinta pada Maha Pencipta,ramai yg lupa akan cinta ini...kamu yg tahu menjawabnya. samaada btl atau tidak...cinta kamu hanya kalau kamu ditimpa masalah...ketika itu cinta ini kamu harapkan agar Dia dapat memberimu rsa bahagia...tahukah kamu erti kebahgiaan cinta??

cinta sahabat..yes..kita byk menzahirkan cinta ini.kenapa????sbb sahabt slalu bersama kita...masa kita bersamanya sepanjang hri...terlalu byk nukilan suka duka kita bersamanya sehingga terbitnya rsa cinta yg mendalam..bukn cinta yg melalaikan tapi cinta yg memberi kebahagiaan untuk mengenali cinta Pencipta

cinta yg lain itu semua berlaku tanpa kita sedar.kerana tiap kali kehilangannya..pasti kita merasakan kesakitan.....membuktikan adanya cinta yg lahir dlm hti...!!!!...subhanallah..hebtnya kata cinta ini

tapi dalam senarai cinta,cinta mana kita harapkan???cinta mana perlu kita zahirkan dengan anugerah n nikmat yg telah diberikan..crilah cinta kita...agar kita kenali erti cinta sebenarnya!!






15 March 2011

itu aku

jangan hanya sekali pandang kamu cakap sudah mengenali aku...

belajar untuk mendekati aku untuk kamu tahu siapa aku yang sebenarnya...!!!

sahabat

dalam ku kenali ramai kawan,
kenapa harus terjadi salah paham,
kenapa perlu terjadi salah sangka,
kenapa perlu ada benci,
apa mereka tidak mengerti,
hasrat hati ini,
inginkan persahabatan,
dalam gurauan,
dalam suka, dalam duka,
mengapa perlu ada sakit hati,
sedangkan kita sama - sama mengerti,
tak semua manusia sempurna,
aku mengerti kurangnya diri,
kerna dalam kesamaran ini,
inginku miliki sekeping hati milik sahabat sejati.....

mengertilah sahabat,

aku ikhlas ingin mengenali mu......

kamu + aku

kalau aku senyum...kamu kata aku manis

kalau aku marah...kamu kata aku bengis

kalau aku sedih...kamu kata aku merintih

kalau aku  ketawa...kamu kata aku melebih

kalau aku diam...kamu kata aku sombong

TAPI

 kamu x pernah tahu macam mna perasaan aku!!!


bila senyum tu mknanya aku suka kamu

bila marah tu maknanya aku sayang kamu

bila sedih tu maknanya aku takut kehilangan kamu

bila ketawa aku  tu maknanya cuba sedapkan hati

bila diam tu maknanya aku redha dengan ketentuan ILLAHI 

14 March 2011

xde tjuk

enth kenapa aku rasa sayu jew hti nie...x taw apa yg aku pk...n x taw jgk apa yg ada kt dlm hti ku nie..yg aku taw aku rasa sedih..nak nangis walaupun air mata x mengalir pn...hti aku sebak.bila aku bg taw orang...diorang cakap..mungkin aku rindu mak...dan aku jawab mungkin ya...tapi aku pasti  tu bukan jawapan tepat untuk persoalan itu..tolong la hti...cri jawapan sebenar..!!!


sebab sedih aku xde mood nak siapkan keja yg bertimbun..kalau korang blh wt kew? tapi xde la terlalu ikutkan perasaan sgt..ade jgk yg aku mampu buat..klu yg mahukan aku menaip..memang aku siapkan lew...arrrrrrr..aku nak cri jawapan kenapa aku sedih...kenapa aku sedih...kenapa aku sedih...!!!!



lebih kurg jew gya aku dgn pic nie..:(

13 March 2011

menggamit memori lama

hehehe...entry kali nie bukan nak cakap pasal ape pn...saja boring so aku pun buka youtube nak layan lagu2 lama..tapi still best kalau dengar..laipun lagu2 lama nie selalunya lgi best dri lagu skrg yg kebanyakkannya xde motif n hanya nyanyi wt sakit telinga orang yg mndengarnya...(^_^)*

sekali sekala layan lgu2 mcm tu memang best kan..so korang boleh la join group aku dgr lgu2 lama nie..lama tu bukan lgu Allahyarham P Ramlee...tapi lagu2 yg dinyanyikan penyanyi2 skrg wktu diorg bru nak meningkt naik..walaupun ade yg tidak meningkat sampai sekarang nie..hehehe..tu semua rezeki..yang penting usaha n tidak putus asa.okay...aku bukan motivtor...tp seorg yg merapu meraban jew.hehe




lagu nie memang best..aku download pastu dgr byk2 kali.
.plig best msa corus!!



layan je k



haha..lagu nie masa aku kecik2 memang aku suka



ct memang best..walaupun aku nie x minat sgt pn..
tp lgu dia memg terbaik la



ct lgi..x kisah korang layan je

sama ada korang suka atau x itu x penting...kadang2 dgr lgu nie..kalau kita hayati btl2 liriknya tu..memang menangkap jiwa...hehe..pastu plk lyn feeling sorang!!!..fuh..gempak beb...haha.tapi kebanyakkan lgu jiwang n putus2 cinta..mungkin orang suka kot lgu pasal cintan cintun nie...okay aku ngaku...aku pun suka!!!..hehe..terbaik k..walaupun nampak ganas dalam hti ada taman..1 lgi lagu aku lupa nak upload..nie haaa..=>


lgu nie aku mainkan msa kt koko
.aku kan amik caklempong..fuhh..best jgk!!!



p/s: korang suggest la nak aku dgr lgu ape yg korang suka!!! kongsi-kongsi 

kisah zaman sekolah

dulu waktu sekolah menengah seperti biase aku dok asrama...:) so bila cakap jew dok asrama korang kena la faham kan...semua benda nak nak kena wt sendiri..kalau dok umah tu ada jgk lew anak dara jepun jew...anak dara siam kew tolong wt keja...nie bila dh dok asrama nie...pandai-pandai ko la kan!!!!...masa tu slalu teringat kt mak...pastu bila time semua nak tido...diorg tutup lampu..masa tu air mata mcm air terjun...yg pasti xde bunyi yg keluar...sebab amik bantal dan pekop kt muka...hehehehee...

tapi tu masa mula2 ja masuk asrama,lepas tu...x kuar dah...kalau kuar pun waktu nak amik peksa..calling2 mak n ayah mintak maaf...masa tu walaupun cakap kt telepon pacak jew,tp rasa mcm cakap depan mak ayh...air mata x de la macam air terjun tapi macam air sungai jew...tenang jew..ye la,x kan nak nangis depan kawan2 kot...pastu plk ade plk junior yg tgh tggu turn nak guna telepon pacak tu..siap beratur lgi tau..!!!..kalau kat sekolah dulu main cup-cup..lepas kawan tu...kawan nie plk pesan siap2 nak guna nanti...hahahaa...kelakar lew zaman sekolah

tapi bila dh makin meningkat nie..telepon pacak dh jarang kunjungi..kalau kunjung pn sebab nak call mak n mintak duit..biase la/...sekolah berasrama yg nak seakan-akan penuh..asyik duit je memanjang!!!..disyhhhh..amik ko..tapi kadang2 tu call jgk sebab rindu kt mak n yg lain2..:)..telepon pacak lew teman setia penghubung yg jauh nun d sana...telepon pacak ade 4 kat asrama masa tu..tapi d sebabkan  2 rosak,so tinggl 2 jew yg boleh guna.orang yg nak guna ade la lebih kurang 700-800 orang..semua nak berebut pakai telepon pacak.

bila dok asrama nie...makan minum semua orang masak...kita hanya makan jew kan.!!!..senang...semua orang wt...tapi yg x bestnya...makan n munum ade time dia jgk...n jumlh hidngn pn terhad jew...kadang2 tu kalau menu x sedap..memang aku x p makan..hahaha..bukan aku sorang...ramai kot yg mcm tu..tapi tu la kelebihan sebenarnya..aku x pergi makan 2.3 kali jew orang lain yg byk kali..hehehe...so waktu orang lain x ramai yg pergi makan tu la aku n kawan2 aku rajin2 kan diri...hahahha...alasan= dapat makanan lebih n boleh tambah..kadang2 makcik2 tu siap bg bungkus n boleh lew kami makan selepas blik kelas prep mlm..:)

x kisah lew mcm mna pn kehidupan aku masa tu...yg penting,ia byk mengajar aku erti kehidupan...bertemu dgn kawn2 yg byk memberi nasihat,belajar berdikari,belajar utk memanfaatkan masa bersama keluarga n yg pling penting, byk mengajar aku mengenali-Nya. Kadang-kadang bila kita hadapi kesusahan..cepat jew kita mnyalahkan takdir, tapi tanpa kita ketahui ia sebenarnya memberi kita kekuatan,ketabahan dan kesabaran utk hadapi segala macam dugaan. kenapa macam tu??? sebab bila kita dh pernah hadapi kesusahan or keperitan, dan kta alaminya lgi..kesusahan n keperitan tu x kan rasa  seperti mulanya....!!!!

so,be hppy n bersykur dgn apa yg kita ade..sebab apa yg kita ade blm tentu orang lain mempunyainya!!!



air milo + seketul roti gajah utk supper
kdg2 amik 2 sebab x cukup n semestinya makcik2 
kt situ kasi jelingan maut punya!!


p/s: telepon pacak=telefon awam

12 March 2011

hehe...cuti2 snap pic yg bjet comel!!!

hujung minggu walaupun keja byk x kisah lew keje tu basuh bju kew...iron bju kew...asgmnt kew..kalut dgn hidup seharian kew...yg pnting aku suka snap pic sendiri...ala..tipu lew klu korang x ngku x suka snap pic sendiri..pastu plk mesti perasan pic korang..(termasuk aku) yg pling comel wlpun pda hakikatnya mmg comel pun..hahahaha..kita x boleh slhkn takdir klu kita nie rasa kita x cantik...tapi mungkin di mata orang kita x cantik..tapi di mata ALLAH kita lah yg pling cntik..tu yg penting sebenarnya..kan..kan,.??

so ari nie...b4 aku pergi kokurikulum..sempat jgk lew aku snap pic sendiri...lgpun nak cuba2 tudung sebenarnya..tapi pakai punya pakai tudung tu..x cntik2 jgk..mesti la aku salahkan tudung tu..x kan nak salahkan muka aku kot..:(^_^)*..x kisah lew ape pn..sebab aku bukan nak cakap pasal muka k kt cni...tp nak cakap pasai snap gmbr sendiri.!!!

dulu handpon aku rosak boleh la aku diam jew x pun kebas hpon kawan snap gmbr aku...walaupun malu jgk wt mcm tu tapi ala...kata kawan!!.. bgi lew pinjm kejap hpon tubg aku snap gmbr..slalunya hpon cik shahin n cik ftin lew akan jdi mangsa..hahahhaa...kejamnya aku tapi okay jgk le...klu rindu kt aku...tgk jew pic dlm tu..(rindukah mereka terhadapku??)

antara aku aku suka snap adalah muka yg bjet2 comel di dunia walaupun aku taw baby lgi comel pda aku...tp apa salahnya skali skala nak rasa comel mcm baby!!!..aku puun dulu pernah jdi baby jgk..so baby2 sekalian..jgn belagak dgn seniormu yg dh tua nie..:)

x nak sembang kosong..jom ar tgk pic2 yg aku snap...korang jgn kutuk k..sebab nie pic aku...klu korang kutuk..aku nak kata kat cini. - KORANG RASA KORANG TU CANTIK/HENSEM SANGAT KEW???
hahahaha..pedih/pedas/hangat/panas jgk lew telinga klu dgr ayt cm tu kan...lantak lew..yg penting..aku x kacau hidup orang pn dgn pic2 aku nie..:)

hehe..yes.aku make up msa g koko td!!
bulu mata aku macam palsu je kan.aceceh!!


haha..nie muka2 yg semua bjet comel
kdg2 cm x percya tuu muka aku!!


yes..muka innocent..hahahaha..ye kew???

kalau korang rasa hobi korang tu serupa jew dgn aku...boleh lew join group aku...group suka snap pic sendiri!!!..nnt leh la terkenal ckit...x pn klu dh lepas snap pic korang tu n rasa nak letak kt blog aku pn okay jgk..hahahaha...tu kalau rasa nak letak kt blog aku yg xde orang nk bc nie...so bebas dri kutuk mngutk okay!!!!

sekian..maaf lew klu da yg x puas hti..nie blog aku...so aku rasa aku luahkan n cakap jew la apa aku nak cakap!!!..hahahaha..salah silap harap dimaafkan k..muahhhh..sayang la korang

10 March 2011

24 jam x cukup untuk aku

aduhhhh...aku rasa 24 jam sehari x cukup la...banyak benda yang nak wt.so kadang2 masa tu sangat cepat berlalu..:( .pejam celik pejam celik dh hbis 24 jam...kadang2 x sedar pun sebenarnya masa tu berlalu...yang pasti selalu sedar siang n malam...bru jew rasa bngun tido tup tup x lama mana dh tido plk...hmmmm...memang cepat kan masa berlalu..letih sangat kadang2 tu...tapi bila xde keje nak wt...memang rasa masa tu lambat plk...kadang2 rasa jgk kekejaman diri ini...bukan kejam macam mana sebenarnya...kejam sebab x pernah nak bersyukur nikmat yang Allah bagi..tapi biasalah..kadang2 tu masa tu lama sebenarnya...tapi kita banyak hbiskan masa dengan2 perkara2 remeh..contoh:

1)cakap kosong dgn kawan - (kdg2 perlu jgk sbb nk hilgkn tension) - AWAS JANGAN BERLEBIHAN\










2) asyik on9 jew - ( yg nie nak jgk klu x mcm mna nk update blog)
3)makan pun kdg2 ambil masa sekerat hari










4) tido yg x pernah nak puas2..(siang mlm tido ja..)









5)okay...pk sendiri..(^_^)

tapi seyes la..minggu nie aku rasa cepat gila masa berlalu...asigmnt berlambak-lambak.,masa tu jgk la kalut nak ambik test...rasanya bru ja hbis jawab n hilangkan tension test 1 ari tu...dh nk test 2 plk...cepatnyaaaaaaaaaaa...:(. kalau boleh putar blik jam tu...aku nak putar jew waktu aku kecik2...x pyh pk nie semua..yg pk pasal main n makan jew..hahahahaha...bahgia hidup kalau asyik pk y tu jew..

okay la....aku x cukup masa nie nak membebel kat sini...banyak keja nak wt lagi..tolong la kalu ada sape2 nak tolong aku siapkan semua tu..hehehe..:)




08 March 2011

sedih or kesal???

hi semua...setelah aku berehat beberapa hri..ari nie aku nak berkongsi lgi dgn korang pasal result test bru2 nie...sungguh-sungguh mengecewakan....huhu..:(...x ada lgsung yg perlu dibanggakan.so aku x fhm perasaan ni...apa yg aku patut rsa sebnrnya...kecewa,sedih or kesal dgn apa yg aku dapat....tapi itu mungkin rezeki....bak kata orang...apa yg kita usahakan itu la yg kita dapat..

.hmmm...mungkin btl tapi mungkin juga salah..memang ada subjek tu aku pndang ringan jew...dan ade jgk yg aku fokus...tp bila time dpt result...yg aku fokus tu jauh menyimpang n yg aku pndang ringan tu bersimpang-simpang...:((..bila dapat macam nie...aku x pernah tunjukkan rasa aku sedih pada kawan2 aku...aku ketawa...aku senyum jew...tapi mungkinkah diorang sedar bhwa dalam hatiku sebenarnya sedang menangis teresak-esak..btpa aku gagahkan kaki untuk melangkah...betapa aku kuatkan hti untuk berdepan dengan pengajar2 yg byk korbnkan masa n tenaga untk melihat kami berjya...




aku mungkin tersenyum...aku mungkin ketawa...n aku mungkin bergembira sepanjang masa...tapi tahukah korang aku sebenarnya sgt lemah utk melalui semua tu...hanya aku tahu hatiku...hanya aku tahu perasaan aku..x siapa pn aku tunjukkn isi hatiku...termasuk kawan sebilikku...termasuk kawan seasramaku...termasuk kawan seperjuanganku..

.tapi..atas kekuatan cinta Illahi, atas kekuatan cinta bondaku...atas kekuatan cinta keluargaku...aku gagahkan diri untk bngun n melawan semua perasaan yg meruntuhkan semangat aku...aku bayangkan wajah bondaku...aku bygkn wjh arwah ayhandaku..n aku bygkn kepyahan mereka membesarkanku..atas kekuatan itu aku bangun n mengukir senyuman untuk semua orang dan menyembunyikan perasaan aku yg sebenarnya...



p/s:terima kasih kepada rakan2 yg menyokong aku selama nie..korang jga sumber kekuatan aku!!

05 March 2011

YA ALLAH,KEMBALIKAN DIRIKU YANG LALU...BANTULAH AKU UNTUK AKU MENGGAPAI REDHAMU...SUBHANALLAH....MASYALLAH....TERLALU HINANYA HAMBAMU INI YA ALLAH...




03 March 2011

pernahkah kita sedar

pernah x kalau ayah /mak korang marah...
korang buat muka x bersalah pastu g hempas pintu bilik kuat.!!

pernah x kalau ayah/mak korang marah.
korang x bercakap beberapa hari sebab tu

pernah x kalau ayah/mak korang marah,.
korang x balik umah kononnya nak tunjuk kemarahan korang tu...

pernah x kalau ayah/mak korang marah..
korang x balik umah terus n tinggl dgn kawan2..

pernah x kalau ayah/mak korang marah...
korang menjawab: ;ala.bukan slalu pun'...

pernah x kalau ayah/mak korang marah...
korang akan karah balik n cakap ayah/mak korang ketinggalan zaman..

pernah x kalau ayah/mak korang marah...
korang luahkan kan kawan2..pastu tanpa sedar korang telah menjatuhkan maruah ayah/mak korang

pernah x kalau ayah/mak korang marah..
korang bg taw gf/bf  dan secara automatik bf/gf korang tu berfikir bukan2 tntg ayah.mak korang

kemudian korang akan pikir yg ayah/mak korang:
1)dh x syg korang
2)benci korang
3)pilih kasih
4)x lyk untuk tgur sbb korang dh besar
5)mungkin segelintir akan fikir mak /ayah diorg sygkn diorg sbnrnya.

tapi korang sedar x kalau korang wt semua tu...apa ayah/mak korang pk:
1)aku bukn ayah/mak yg terbaik
2)salahkah aku tgur anakku sendiri
3)mcm ni anak yg aku tatag bgai minyak yg penuh??
4)korang pk sendiri lew.
dan dalam masa yg sama air mata ayah/mak korang berlinangan..mereka hanya senyum di hadapan kita..tapi pernahkan korang cuba selami apa yg tersembunyi di sebalik senyuman tu??hati2 mereka menangis kerana KITA...bukan seseorang...bukan sekumpulan tapi kerana kita semua...kita anak2 mereka...!!!

dan bila kita review kmbali,berapa kali kita memohon maaf kepada mereka??mungkin 2 kali setahun...ye aku pasti jawapan tu:
1)aidilfitri
2)aidiladha
selepas tu??????????????????????????

so korang ingt kembali,kenang kembali. semua susah payah diorang besarkan kita...pasti hti korang turut menangis sepertimana mereka

SEKIAN

p/s: hargailah mereka selagi kita masih mapu melihat mereka di dunia..jgn sesekali kesal di kemudian hri.

02 March 2011

tanda isyarat ada maknanya tersendiri..(^_^)

selalu kalau kena saman polis...sebab kita x ikut peraturan2 yg telah ditetapkan...tapi...aku x pernah terpikir plk akan ade orang yg berfikir tahap dewa nak jelaskan maksudnya ke arah fahaman yang boleh wt orang berfikir beribu,berbapa kali..(^_^)...nak taw tentang apa????...agak2 korang lew...kalau korang bg taw pasal nie...mak /ayah korang akan wt ape kt korang???...n mungkin sebab tu jgk kot...orang2 dulu lebih suka berbasikal daripada naik motosikal.!!!!..hehehe




maaf...aku xde kena mengena dengan semua nie...ape pn..tima kasih kepada orang yg wt benda sengal nie..n aku pasti...ramai yg tertarik kot dgn hasil idea dia nie..hahahha...chaiyookkkk!!!..n tolong jgn praktikkn peraturan2 di atas...AMARAN

buat menyemak jew la

fuhhh...kali nie aku nak cakap pasal barang2 yg orang suka sangat simpan...sama ada untuk kegunaan masa depan ataupun wt menyemak umah korang jew...tu korang jawab sendiri lew ye..huhu...contoh alasan untuk simpan semua tu:

1) KOTAK-
nanti boleh wt alas2 duduk bila kenduri...x pun kalau kotak tu cantik...boleh guna wt hantaran..x pun..kalau nak save budjet...boleh jew guna kotak tu digunakan wt bungkus hadiah...!!!..hmmm..tu semua kalau korang wt...kalau x???

2)PAKAIAN-
kononnya nak derma kat orang2 susah...tapi aku rasa x bgi pun...sebab orang susah skrg pn dh x nak pkaian mcm tu..x pun...mak akan cakap...nanti boleh guna wt kain buruk...berguni-guni pakaian lama semua nak wt kain buruk kew???

3)MAJALAH/SURAT KHABAR- 
mau kasi jual maaa...jual?? korang jual kew...tu pun kalau sekolah adik2 korang wt kempen kitar semula...mungkin msa tu la korang jual kan...kalau x??

4)TIN/BOTOL-
alasan nak jual jgk lew kononnya...tapi terbiar jew kt blkg umh tu...nyamuk siap pggil kengkawan dia lagi untuk bersemayam dlm botol/tin tu.,..

5)KASUT LAMA-
kononnya nak baiki.tapi sampai ari nie terbiar jew dalam laci tu..tikus pun x nak tggl dlm tu lgi..stok kasut plk mkin bertmbh..:)

6) MAKANAN-
hmmm...x elok bazir...so simpan lew...siap simpan dlm peti sejuk g..ye la..nak thn lama..last2 bergudang dlm peti tu..kalau x pn...sedekah jew la kt ayam itik blkg umh tu...dpt phla...:)

01 March 2011

aku cakap pasal seseorang..!!!

kali ni aku nak cakap pasal seseorang...hehehe..sape dia????...sorry...x boleh bagi detail kat cni okay..!!! tapi kalau  korang perasan...masa entry awal2 dulu...aku ada wt pasal dia nie...n xde la cakap pasal kisah hidup dia...but aku cakap pasal lukisan yg dia hadiahkan tu..(^_^)...simple jew entry tu...but sangat2 bermakna!!!

untuk entry kali nie,aku nak cakap pulak pasal dia...n bukan pasal lukisan lagi...tapi pasallllllll...ape erk...entah lew..tgk lew nanti ape aku cakap pasal dia nie..hahahaha...untuk pengetahuan semua..aku dah lama nak cakap pasal dia nie sebenarnya..tapi..nth lew...macam x taw nak cakap pasal ape...coz aku x pernah kenal lebih rapat dengan dia..cuma mesej2..n berfacebook jew..huhu..calling2 pun jarang..(mmg jarang2 giler kot)

tapi..ari tu dia da tanya kat aku...ada x aku tulis pasal dia...n aku cakap..TIDAK TULIS PUN...hmmmm..jawapan yg ringkas tapi adakah aku nie jenis x suka cakap pasal kawan2 or aku ni jenis yg pentingkan diri????

so..entry kali nie...aku kuatkan semangat untuk bercakap pasal dia...kenapa perlu ada semangat??? sebab dah lewat kot aku tulis nie...mengantuk pun ada...hehehhee


hahahahaha...korang boleh la try buka2 facebook dia tu..n x perlu aku bagi taw nama coz memang dh terang lgi tersuluh nama dia ada kt pic tu...tapi tu bukn nama penuh lew...nama penuh korang cri la sendiri...

korang tahu kenapa aku suka kawan dengan dia nie?????..sebab bila aku cakap sepatah...memang sepatah lew dia jawab..hahahhaa...bila aku tanya kenapa???tahu ape jawapan dia???

SAYA MEMANG PENDIAM N X TAW CAKAP DENGAN PEREMPUAN!!!

dishhh....ambik kau...adakah aku tersalah dengar atau kau yg tersalah cakap...heheehe...sebenarnya aku rasa sangat2 lucu kot bila dengar dia cakap macam tu...seorang laki cakap mcm tu???gentleman kah?? or bapuk kah??...hahahaha ..korang jawab sendiri k...

tapi tu mungkin cara dia...but aku suka...yesss...kenapa aku suka..sebab aku nie mulut macam puaka..!!! n memang mulut murai k..klau orang tu dh layan aku...memang x larat lew dia nak layan..masa awal2 jew aku ni bjet malu2 ckit...lepas tu...hmmm...hampeh..!!

woit2...dh terpesong plk aku nie...bukn terpesong jalan...tapi terpesong cakap jew..kan nak cakap pasal dia...bukn pasal aku kan...hmmm...sabar ye puteri iema..(bjet cute gitu)

sepanjang aku kawan dengan dia nie...aku rasa dia ni memang yg x suka bercakap kot..ntah lew...aku pun x bpe taw sebenarnya identiti dia nie..hehehe..tapi rasanya betul la tu...''SAYA SEORANG PENDIAM''..hehe

yang aku best jgk pasal dia nie...bila aku x taw nak wt sesuatu...aku cari lew dia..aku tanya..n dia akan jawab  .kalau dia x dapat jawab..dia akan mintk maaf...xde egokah AWAK???...tapi mungkin itu yg orang suka...aku pun suka...bukan senang nak jumpa laki yg mintak maaf..hehehe tapi itu yg wt orang lagi suka tu...lgi suka...lgi suka...!!!!!!

okay...nanti aku sambung lgi k...aku dah ngantuk nie..esok ada kuliah..hehehehe..:)
untuk AWAK...saya dah tulis pasal awk...so belanja makan Mc D okay!!!

mana lukisan yg awk janjikan?????saya tunggu nie...


ye kew?

orang cakap cinta tu buta...n kadang2 aku pun cakap macam tu sebab aku x nampk cinta...tapi aku boleh rasai...so cinta tu mmg buta. tapi dia ada hati...sebab tu aku boleh rasai kalau dia hadir,...(^_^)

orang cakap cinta tu tipu belaka...aku cakap orang tu yg tipu coz kalau kita jumpa cinta ILLAHI ,cinta tu sentiasa mekar n x pernah tinggalkan kita.:(^_^)

orang cakap cinta tu palsu..aku cakap mungkin ya kalau korang beli cinta kat kedai plastik...:)

orang cakap cinta tu penghalang kejayaan..aku cakap ya dan tidak...maknanya aku sokong n x sokong la sebab kalau kita dapat orang yg betul2 cintakan kita..dia sentiasa akan pastikan kita berjya.n kalau kita pilih orang yg nak musnahkan hidup kita..so dia mmg penghalang n jgk pemusnah.:P

orang cakap cinta tu perlukan pengorbanan..n aku TERDIAM coz aku rasa aku x mampu menjawab soalan tu..kenapa????

sebab:
1)aku hanya ucap aku cintakan ALLAH...tapi adakah aku btl2 korbankan kehidupan aku untuk buktikan cinta aku??

2)aku hanya ucap aku cintakan RASULULLAH,..tapi adakah aku btl2 korbankan kehidupan aku untuk buktikan cinta aku??

3)aku hanya ucap aku cintakan MAK N AYAH aku..tapi adakah aku btl2 korbankan kehidupan aku untuk buktikan cinta aku??

4)aku hanya ucap aku cintakan FAMILY aku..tapi adakah aku btl2 korbankan kehidupan aku untuk buktikan cinta aku??

5))aku hanya ucap aku cintakan SAUDARA-SAUDARA ISLAM aku..tapi adakah aku btl2 korbankan kehidupan aku untuk buktikan cinta aku??

sebenarnya..aku mahupun korang semua mudah untuk ucapkan kata cinta...tapi x semua yg mampu korbankan untk bukti semua tu...pengorbanan x semestinya dizahirkan...asalkan kita sama2 memahami ape sebenarnya erti pengorbanan..(^_*)

video



ceritera aku n kehidupan..:)



hari-hari aku cite pasal aku kan...tapi biar lew sebab ni blog aku...hehehe...tjuk pun dh memang pasal aku..hehe..okay..bukan nak bebel pasal tu tapi kali ni aku nak cite pasal aku n kehidupan aku.maksudnya kat cini bukan aku nak cite hidup yang kaya atau miskin,senang atau susah...tapi mungkin lebih kepada barang2 yang aku selalu guna dan macam mana aku jaga kesihatan aku...(*_^)

mula2 sekali,aku nak terima kasih kt kawan aku sorang tu yg slalu jew jengok blog aku...ni dia sendiri yg ngaku k...walaupun dia hanya komen satu or dua komen jew...but..she still look my blog ok...aku hargai sangat..:) terima kasih yer...luv u..muahhhhh

okay...jom aku nak cite kt korang semua..first kali aku nak cite kat korang pasal aku...hehehe...
nama:pteri iema..(puteri la sangat)
umo:22 tahun
asal:kedah
status: janda(sebb putus cinta)
kegemaran:kutuk orang
cita2:doktor(tapi amik ekonomi)
ayt power: luv u my mum,fmily,friends,n others..hehhee

okay2...tu serba ckit pasal aku k...now aku cite plk pasal barang2 aku guna untuk kehidupan seharian...nak cite jgk tu kan...biar la...kan blog aku..hehehe


haaaa...tu dia...tu dia...tu la barang2 aku guna untuk muka n badan aku...lupa plk nak masukkan krim n pencuci muka aku...hehehe...x pe..lain entry aku masukkn..:)

tangan n kaki: aku guna losyen johnson baby tu...bajet ala2 baby lew...smooth skin gitu...hahahhaa...tapi heremmmm...kasaqqqqqqqq jew kulit...:P

muka: aku guna pencuci natasha...krim siang safi n malam aku guna natasha..(campur2 coz kulit aku x sesuai pkai krim siang natasha)..bedak plk aku guna maybelline..tu pun coz tgk kawan2 aku pkai okay...so tiru la..n okay jgk untuk kulit aku

alat mekap: aku guna produk avon...nth lew...best guna avon..kalau pkai still lekap n pyh tggal.tu yg best tu..hehehe

aku guna minyak wangi sence jew...murah tapi wangi...kakak aku pun tiru aku guna..hehehe...


kalau pasal kesihatan plk...aku makan ubat taw...kta bukn jga luaran jew...tapi dalaman pun kena jga  jgk...so aku makan ubat yg mak aku wat sendiri...yang warna merah hitam tu untuk buang segala angin yg terkumpul dalam badan...tapi kalau naik angin mmg x pyh makan lew ubt nie..hehehe..yg warna coklat plk untuk angin jgk..tapi yg tu suggest utk org yg dh khwn...coz untuk kecutkn rhim..kecutkn semua benda yg kembg..hehehe..aku makan jgk tapi sebiji untuk seminggu coz aku x khwin lgi..



hehehehhe..untuk mandian aku guna sabun lux jew..hehehehe..beli yg murah2 sudah..pkai mahal2 pn bukn berubah ape pun...buih jew banyak last2 kena basuh blik jgk...btl x???...tapi sabun lux nie pun sebenarny mahal jgk dari sabun yg lain kan...tapi aku bli byk trus masa da promosi...bukn tu jew...siap ada percuma kot...tgk kt gambar tu...siap tulis lagi...aku x tipu..hehehhe...beli 3 percuma satu..jimat cikit duit aku..hehehe



haaaa...kalau untuk sakit2 plk...aku guna semua kat atas tu...kalau rasa pening kepala..aku memang suka guna minyak cap kapak...nape erk mesti cap kapak ????..npe x cap parang kew...golok kew..pisau kew???
kalau sakit perut plk...aku sapu minyak bunga merah..bunga rya kew diorang guna tu???n asal bunga merah jew...bunga warna lain x leh guna kew????...kadang2 aku guna minyak gamat...tapi x bpe suka guna coz xde rasa ape2...hmm...semua tu aku amik kt umah jew...kg nuuuuuu..jimt kosss




tu semua handphone yg pernah aku guna... semua dh rosak..tapi still blh guna jgk coz bukan rosak banyak pn..ada yg tempt charge x leh guna..ada yg x leh dgr bila org cll..hehe..n ade yg pecah skrin...skrg nie aku guna hp pemberian seorang kawan aku tu...tapi maaf hp tu xde kat cni coz aku snap semua pic ni guna hp tu...so mcm mna nk snap hp tu plk kan..hehehehe..

.
nie pulak jam yang aku pkai tiap2 ari..murah jew nie...x mampu nak bli yg puluh2..tambah2 lgi kalau nak bli yg ratus2...hehehe..pokai duit pakcik ptptn aku....jam ni aku bli kat times square..masa tu bli dgn kawan aku..kalau bli satu RM10. kalau bli dua dapat RM15. so aku n kawan aku pkat la amik sorang satu n kami bayar lew RM15.. so maknanya kat cni jam aku nie x smpai pun RM10.. heheheh..RM7.50  jew la kannn..hehehhe..x kisah lew murah kew mahal asalkn still boleh bg manfaat n bekerja untuk aku tntg masa..:)


hehe...yang nie aku nak masukkanjgk kan???..mestilah..yg nie aku sruh kawan aku bli...masa tu aku mouse aku rosak..kalau ikutkan aku nak amik jew MOUSE kat umah aku...bising jew berlari-lari kat atas bumbung tu...tapi disebabkan MOUSE tu x blh dimasukkn kt USB lppy aku nie..so kena la bli mouse yg sesuai kan...hehehehe..(korang fhm x mksud aku)..harga dia RM18..mahal jgk la...but cute okay...tq utk kawan2 yg plih mouse yg cute n comel mcm aku nie..hehehe..pink plk tu..mmg girly btl lew..:)

okay la korang...itu jew la untuk kali nie..hehehhe...banyak sebenarnya kalau nak aku masukkn...tapi x sempat nak snap lgi la...nanti2 la yer...huhu..nnt aku snap byk2 n tunjuk kt korang..:)



p/s: hidup ni bukn utk kita membangga dri tapi untuk kita merendah diri n mengambil iktibar ape yg telah berlaku pada org2 sebelum kita..(^_*)